Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

21. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike – Hartford 2016.

Od 2. do 4. septembra, 2016. godine, u Hartfordu, Connecticut, održani su 21. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike u organizaciji Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB). Tematika Susreta bila je “IKRE – uči, čitaj, u ime svoga Gospodara – obrazovanje i moral uvjet napretka Bošnjaka”.

Gosti 21. Susreta iz domovine i Evrope bili su dr. hfz. Kenan ef. Musić, brigadir i književnik Velid Bajramović, mr. hfz. Aziz ef. Alili, Ahmed Alili, Armin Muzaferija sa menadžerom Tarikom Omerhodžićem.

Brigadir Velid Bajramović je predstavio svoje knjige o stradanjima Bošnjaka i Bošnjakinja tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu, a hfz. Musić, hfz. Alili svojim predavnjima i nadahnutim govorima su ostavili jak dojam na sve prisutne.

Tokom ovih Susreta veliki fokus je bio na omladinu tako da su u nedjelju održane smotre kulturno-umjetničkih društava, horova ilahija i kasida, modna revija samo za žene, kao i nogometni turnir “Susreti Cup” na kom je učestvovalo deset ekipa sa prostora Sjeverne Amerike.

Izvor: izbsa.com