Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

9. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike – Detroit 2004.

Deveti Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike održani su od od 28. do 31. maja 2004. godine u Detroitu, Savezna država Mičigen (Michigan). Domaćin Susreta bio je Bošnjačko-Američki Islamski Centar iz Hamtramcka (Detroit) u čijem prekrasnom centru su se održale sve aktivnosti koje su važne za Susrete Bošnjaka kao što su: Skupština Islamske zajednice Sjeverno Američkih Bošnjaka (IABNA) Skupština Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), Bošnjački Biznis Forum, itd. Tema susreta bila je “Bosna u srcu Detroita”.

Na ovim susretima održane su dvije važne tribune, tj. okrugla stola i to “Odgovori genocide i tužba BiH protiv Srbije i Crne Gore za izvršenu agresiju i genocide” na kojoj je gost predavač bio prof. dr. Sakib Softić, agent tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore pred međunarodnim sudom u Den Haagu, i “Džemat i njegova uloga u razvoju bošnjačke dijaspore”. Okruglim stolove su vodili mr. Mujko Erović i Bajram-ef. Mulić.

Dr. Sakib Softić i Mr. Mujko Erović na 9. Susretima Bošnjaka Sjeverne Amerike u Detroitu

Na zadnjoj stranici Dijaspore bošnjačke iz maja 2004. godine nalazimo poziv i program 9. Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike.

O 9. Susretima Bošnjaka pisale su i Dijaspora bošnjačka u svom izdanju iz juna 2004. godine, a cijelu publikaciju možete preuzeti ovdje:

FOTO GALERIJA