9. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike – Detroit 2004.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Deveti Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike održani su od od 28. do 31. maja 2004. godine u Detroitu, Savezna država Mičigen (Michigan). Domaćin Susreta bio je Bošnjačko-Američki Islamski Centar iz Hamtramcka (Detroit) u čijem prekrasnom centru su se održale sve aktivnosti koje su važne za Susrete Bošnjaka kao što su: Skupština Islamske zajednice Sjeverno Američkih Bošnjaka (IABNA) Skupština Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), Bošnjački Biznis Forum, itd. Tema susreta bila je “Bosna u srcu Detroita”.

Na ovim susretima održane su dvije važne tribune, tj. okrugla stola i to “Odgovori genocide i tužba BiH protiv Srbije i Crne Gore za izvršenu agresiju i genocide” na kojoj je gost predavač bio prof. dr. Sakib Softić, agent tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore pred međunarodnim sudom u Den Haagu, i “Džemat i njegova uloga u razvoju bošnjačke dijaspore”. Okruglim stolove su vodili mr. Mujko Erović i Bajram-ef. Mulić.

Dr. Sakib Softić i Mr. Mujko Erović na 9. Susretima Bošnjaka Sjeverne Amerike u Detroitu

Na zadnjoj stranici Dijaspore bošnjačke iz maja 2004. godine nalazimo poziv i program 9. Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike.

O 9. Susretima Bošnjaka pisale su i Dijaspora bošnjačka u svom izdanju iz juna 2004. godine, a cijelu publikaciju možete preuzeti ovdje:

FOTO GALERIJA